Багаторічні спостереження показують, що веселку на території України найчастіше буває видно в східній частині неба, рідше - у західній, дуже рідко - в північній, і ніколи - в південній. Як це пояснити?

7 Дек 2019 в 19:48
252 +1
0
Ответы
1

Це пояснюється географічним положенням України і атмосферними умовами. Веселка виникає в результаті розсіювання сонячного світла в краплях дощу або іншої водної пари в атмосфері. Тому, щоб ми могли побачити веселку, потрібно, щоб сонячне світло пройшло через дощ або зливу, що зазвичай відбувається в східній частині неба, де зазвичай йдуть дощі або зливи.

У західній частині неба веселки менше, оскільки зазвичай дощі та зливи можуть підходити вже після сонця, тому світло не може пройти через водяні краплі з потрібним кутом, який необхідний для утворення веселки. У північній і південній частині неба веселок майже ніколи не буває через особливості атмосферних умов в цих районах.

Отже, розподіл веселок на території України залежить від розташування грозових хмар, кута падіння сонячного світла та інших атмосферних умов.

18 Апр в 23:54
Не можешь разобраться в этой теме?
Обратись за помощью к экспертам
Название заказа не должно быть пустым
Введите email
Бесплатные доработки
Гарантированные бесплатные доработки
Быстрое выполнение
Быстрое выполнение от 2 часов
Проверка работы
Проверка работы на плагиат
Интересные статьи из справочника
Поможем написать учебную работу
Название заказа не должно быть пустым
Введите email
Доверьте свою работу экспертам
Разместите заказ
Наша система отправит ваш заказ на оценку 83 913 авторам
Первые отклики появятся уже в течение 10 минут
Прямой эфир