Групи грибів: симбіотичні-мікоризоутворюючі шапенкові гриби; лишайники; сапротрофні-цвільові гриби; дріжді; паразитуючі гриби. Значення грибів у природі та житті людини.

7 Июл 2020 в 19:42
284 +1
0
Ответы
1

Гриби відіграють важливу роль у природі, беручи участь у кругообігу речовин, біологічному розкладі органічної речовини, та утворенні ґрунтів. Симбіотичні-мікоризоутворюючі гриби співживуть з коренями рослин, покращуючи їхнє збагачення мінеральними солями. Лишайники є симбіозом грибів і водоростей або ціанобактерій.

Сапротрофні-цвільові гриби розкладають мертву органічну речовину, виконуючи важливу екологічну функцію. Дріжді використовуються людиною для виробництва хліба, пива, вина та інших продуктів. Паразитуючі гриби можуть спричиняти руйнування культурних рослин та хвороби у людей та тварин.

Гриби є також важливим джерелом харчування для людини. Більшість видів грибів є смачними та багатими на корисні речовини. Одна рослинність залежать від грибів для нормального росту та розвитку. Таким чином, гриби мають значення як для екосистем, так і для життя людини.

18 Апр в 10:48
Не можешь разобраться в этой теме?
Обратись за помощью к экспертам
Название заказа не должно быть пустым
Введите email
Бесплатные доработки
Гарантированные бесплатные доработки
Быстрое выполнение
Быстрое выполнение от 2 часов
Проверка работы
Проверка работы на плагиат
Интересные статьи из справочника
Поможем написать учебную работу
Название заказа не должно быть пустым
Введите email
Доверьте свою работу экспертам
Разместите заказ
Наша система отправит ваш заказ на оценку 83 852 авторам
Первые отклики появятся уже в течение 10 минут
Прямой эфир