Задача 1.
Держаудитслужбою у м. Харків у січні 2013 р. було без попередження проведено планову виїзну ревізію підприємства «ПрофАвтоматика» щодо дотримання законодавства з фінансових питань. Ревізія тривала 30 днів. У березні того ж року за поданням Харківської ДПІ цим же управлінням проведено позапланову виїзну ревізію вказаного підприємства. Оцініть правомірність ситуації.
Задача 2.
ПАТ «П-БАНК» з 1 січня 2014 року введено для постійних клієнтів на платній основі нову послугу «Розкриття банківської таємниці про контрагентів постійного клієнта», яка передбачає повідомлення клієнта про банківські операції його контрагентів.
Дайте правову характеристику ситуації. Чи правомірні дії ПАТ «П-БАНК»? Які санкції можуть бути застосовані до ПАТ «П-БАНК»?

13 Сен 2020 в 19:43
178 +1
1
Ответы
1

Задача 1:
Проведення планової та позапланової ревізій є специфічними видами контролю за діяльністю підприємства. Планова ревізія здійснюється за попереднім планом аудиторської служби, який визначає терміни та обсяг робіт. Позапланова ревізія може бути проведена за підставами, що виникають у ході діяльності підприємства, таких як сумнівні операції, порушення законодавства тощо. Тому, якщо Харківська ДПІ мала обґрунтовані підстави для проведення позапланової ревізії вказаного підприємства, то такі дії є правомірними.

Задача 2:
Підпорядкованість банківської таємниці є одним із основних принципів банківської діяльності. Розголошення інформації про банківські операції контрагентів клієнта без їхнього згоди є порушенням законодавства про захист персональних даних та банківської таємниці. Такі дії ПАТ «П-БАНК» є неправомірними. До них можуть бути застосовані правові санкції, зокрема штрафи, а також ліквідація послуги та компенсація клієнтам завданих збитків.

17 Апр в 23:42
Не можешь разобраться в этой теме?
Обратись за помощью к экспертам
Название заказа не должно быть пустым
Введите email
Бесплатные доработки
Гарантированные бесплатные доработки
Быстрое выполнение
Быстрое выполнение от 2 часов
Проверка работы
Проверка работы на плагиат
Интересные статьи из справочника
Поможем написать учебную работу
Название заказа не должно быть пустым
Введите email
Доверьте свою работу экспертам
Разместите заказ
Наша система отправит ваш заказ на оценку 83 913 авторам
Первые отклики появятся уже в течение 10 минут
Прямой эфир