Зіставте основні ознаки правової держави, громадянського суспільства з конституційними положеннями української держави та сучасними реаліями.

17 Сен 2019 в 19:43
473 +1
0
Ответы
1

Основні ознаки правової держави включають:

Дотримання принципу верховенства права: усі дії державних органів та громадян повинні ґрунтуватись на законах.Існування розділення влади: влада поділяється на законодавчу, виконавчу та судову, що забезпечує баланс та контроль між ними.Гарантія прав та свобод громадян: кожен має право на життя, свободу, особисту недоторканність та інші конституційно закріплені права.

Основні ознаки громадянського суспільства включають:

Активну участь громадян у прийнятті рішень: громадяни мають право виражати свою думку через громадські організації, петиції тощо.Незалежність громадянського суспільства від влади: громадські організації можуть діяти незалежно від держави та виступати за права громадян.

Конституційні положення української держави відображають ці принципи шляхом встановлення гарантій прав людини та громадянина, розділення влади та закріплення демократичних процедур. Проте, сучасні реалії в Україні свідчать про недостатню реалізацію цих принципів, зокрема, про порушення прав громадян, корупцію в органах влади та обмеження свободи слова. Тому важливим завданням є посилення правової державності та розвиток громадянського суспільства в Україні.

19 Апр в 22:28
Не можешь разобраться в этой теме?
Обратись за помощью к экспертам
Название заказа не должно быть пустым
Введите email
Бесплатные доработки
Гарантированные бесплатные доработки
Быстрое выполнение
Быстрое выполнение от 2 часов
Проверка работы
Проверка работы на плагиат
Интересные статьи из справочника
Поможем написать учебную работу
Название заказа не должно быть пустым
Введите email
Доверьте свою работу экспертам
Разместите заказ
Наша система отправит ваш заказ на оценку 83 722 авторам
Первые отклики появятся уже в течение 10 минут
Прямой эфир