1. Які з наведених нижче утворень є суб’єктами міжнародного права

Выполнен
Заказ
3673538
Раздел
Работа с текстом
Предмет
Другое
Тип работы
Антиплагиат
70% eTXT
Срок сдачи
2 Дек 2020 в 20:00
Цена
Договорная
Блокировка
10 дней
Размещен
30 Ноя 2020 в 14:42
Просмотров
119
Описание работы
1. Які з наведених нижче утворень є суб’єктами міжнародного права: Ватикан; Канада; компанія «Соні»; організація «Грінпіс»; Президент України; Тивінська нація (тивінці); Співдружність Незалежних Держав; Організація визволення Палестини.
2. В 1948 р. в Єрусалимі ізраїльськими екстремістами було вбито шведського графа Бернадотт, посередника ООН між Ізраїлем і арабськими країнами. ООН почала вимагати від країни Ізраїль відшкодування збитків. Генеральна Асамблея звернулася до Міжнародного суду ООН за консультативним висновком в питанні про те, чи має міжнародна організація право при заподіянні шкоди службовцю ООН вимагати відшкодування шкоди від відповідальної за це держави. Яку відповідь повинен дати Міжнародний суд (див. офіційний сайт Міжнародного суду: www.icj-cij.org)? Чи можуть держави наділяти міжнародні організації міжнародною правосуб’єктністю?
3. Стаття 4 Статуту ООН проголошує: «прийом в Члени Організації відкритий для… миролюбивих держав, які приймуть на себе зобов’язання, що містяться в даному Статуті, і які, за судженням Організації, можуть і бажають ці зобов’язання виконувати». У відповідності з положеннями конституцій деяких країн світу, республіки в їх складі мають статус держави. Чи можуть вони претендувати на членство в ООН? Якщо людство ввійде в контакт з інопланетною цивілізацією, чи може ця цивілізація стати членом ООН? Чи може членом ООН стати Ватикан?
4. В червні 1997 р. делегація парламенту Каталонії вручила керівникам литовського сейму (парламенту) звернення президента Каталонії з проханням про визнання незалежності Каталонської Республіки. Аналогічні звернення були передані також в парламенти Латвії і Естонії. МЗС Іспанії попередив ці країни «про досить негативні наслідки» для двосторонніх відносин у випадку прийняття позитивного рішення на звернення президента Каталонії. Яке значення визнання для нових держав? Чи будуть порушені норми міжнародного права, якщо країни, про які йде мова в задачі, визнають Каталонію?
5. В статті 28 Загальної декларації прав людини 1948 р. проголошено: «Кожна людина має право на соціальний і міжнародний порядок, при якому права і свободи, викладені в цій Декларації, можуть бути повністю здійснені». Чи означає це положення визнання міжнародної правосуб’єктності фізичних осіб?
6. В одному з підручників міжнародного права є таке висловлення: «Фізичні і юридичні особи та інші суб’єкти внутрішньодержавного права не являються і не можуть бути суб’єктами міжнародного права, оскільки вони підпорядковані юрисдикції тієї чи іншої держави». Яке ваше відношення до такого твердження?
7. В Статуті ООН і інших міжнародно-правових актах закріплено право націй на самовизначення. Сьогодні в світі існує близько 4 тис. національностей (етносів). Більшість держав є багатонаціональними. В той же час кількість держав не перевищує двохсот. Чи означає це, що право націй на самовизначення не реалізовано в достатній мірі? Чи кожна нація має це право? Які форми його реалізації існують?
Нужна такая же работа?
  • Разместите заказ
  • Выберите исполнителя
  • Получите результат
Гарантия на работу 1 год
Средний балл 4.96
Стоимость Назначаете сами
Эксперт Выбираете сами
Уникальность работы от 70%
Время выполнения заказа:
2 дня 18 минут
Выполнен в срок
Отзыв о выполненном заказе
Нужна аналогичная работа?
Оформи быстрый заказ и узнай стоимость
Гарантированные бесплатные доработки
Быстрое выполнение от 2 часов
Проверка работы на плагиат
Темы журнала
Показать ещё
Прямой эфир