Задание: Проаналізуйте один із наданих текстових фрагментів з точки...

Выполнен
Заказ
3938198
Раздел
Работа с текстом
Предмет
Другое
Тип работы
Антиплагиат
70% eTXT
Срок сдачи
6 Мар 2021 в 18:00
Цена
Договорная
Блокировка
10 дней
Размещен
4 Мар 2021 в 18:40
Просмотров
41
Описание работы
Задание:
Проаналізуйте один із наданих текстових фрагментів з точки зору психології ментальності:
1. "Етнічне" вужче за "ментальне". Наприклад, у США спільне проживання багатьох етносів породило своєрідну "американську ментальність".
"Етнічне" – більш "фундаментальне", інертне, менш мінливе, ніж "ментальне", що "нашаровується" на "етнічне", від нього залежить, але є більш лабільним стосовно соціальних умов. Ментальність - це соціальне етнічне" (Акопов, Семенова).
2. Загальні характеристики образів добра і зла, їхня диспозиція й уявлення про модус дії залишаться незмінними.
«Через систему дій названі моделі формують певний модус особистості, що охоплює всю сферу психічного й впливає на сприймання людиною навколишнього світу, а саме: основні парадигми, які визначають можливість й умови дії людини у світі, навколо яких вибудовується в її свідомості вся структура буття. Етнічні константи незмінні протягом всього життя етносу. Завдяки дії захисних механізмів етнічні константи ніколи не виявляють свого смислу безпосередньо; член етносу сам не бачить тих моментів, які є для нього центральними, і тому не в змозі піддати їх критиці. Різноманіття форм прояву етнічних констант забезпечує їхню максимальну невразливість. У випадку очевидного протиріччя етнічних констант і реальності під загрозу ставляться не самі етнічні константи, а конкретні форми їхнього вираження. Так, якась поведінкова норма може бути відкинута індивідом або суспільством як неспроможна, але несвідоме підґрунтя цієї норми залишається незачепленим і знайде своє відображення в інших формах. У періоди модифікацій традиційної свідомості етносу етнічні константи просто змінюють свій одяг» (С.В. Лурьє).
3. Концепція соцієтальної психіки О.А. Донченко. "Це субстанція життя суспільства, що передається із покоління в покоління у вигляді продукту успадкування історії та культури суспільства, яка включає географічні, кліматичні і ландшафтні умови життя людей, що населяють дану територію"
"Кожна структурна одиниця соцієтальної психіки за своєю природою є деякий тип стосунків, сформованих у тканині віків і тісно пов'язаних з культурою - етнографічним контекстом соціуму і людей, що в ньому живуть».
4. Приклад полігенезу ментальності: Ментальність студента як феномен соціокультурної самоідентифікації через взаємозв'язки його гендерних, когнітивних, професійних й етнічних характеристик (Янцен К.І.).
*до 1000 знаков
на украинском
Нужна такая же работа?
  • Разместите заказ
  • Выберите исполнителя
  • Получите результат
Гарантия на работу 1 год
Средний балл 4.96
Стоимость Назначаете сами
Эксперт Выбираете сами
Уникальность работы от 70%
Время выполнения заказа:
1 день 21 час 20 минут
Выполнен в срок
Отзыв о выполненном заказе
Нужна аналогичная работа?
Оформи быстрый заказ и узнай стоимость
Гарантированные бесплатные доработки
Быстрое выполнение от 2 часов
Проверка работы на плагиат
Темы журнала
Показать ещё
Прямой эфир